Reiki

Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. De Japanner Mikao Usui wordt gezien als de herontdekker en grondlegger.
“Rei – ki” betekent letterlijk “universele levensenergie”. 

Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven om zowel lichaam als geest in balans te brengen.
In de hectische wereld van vandaag, waar de druk om voortdurend te presteren blijft toenemen, raken we vaak het contact met ons lichaam en onze innerlijke rust kwijt.

Reiki biedt een zachte benadering om pijn, stress en angst te verminderen, waardoor we weer verbinding kunnen maken met onszelf op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau.

Reiki is een unieke ervaring voor iedereen, omdat het zich aanpast aan wat je op dat moment nodig hebt.

Het kan helpen ontspannen of onverwacht helen van een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden. Dat maakt het zo bijzonder.

Reiki kan veel voor je betekenen omdat het werkt op alle holistische niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch. Het kan helpen bij fysieke klachten zoals hoofdpijn en buikpijn, maar ook bij het bevrijden van vastzittende emoties, het verminderen van stress en het oplossen van energetische blokkades.

Hoewel we kunnen proberen te bedenken wat we nodig hebben, ontvangen we uiteindelijk wat we diep van binnen nodig hebben. Daarom is iedere behandeling anders.

Een eerste Reiki behandeling is vaak een kennismaking met de Reiki energie.
Om op diepere niveaus te genezen, raad ik aan om minstens drie keer te gaan, het liefst verspreid over een periode van ongeveer 3 tot 4 weken.

Wat Reiki voor jou kan betekenen

Kennis maken

We beginnen met een gesprek om te horen hoe je je voelt en wat je intentie is. Het is belangrijk dat jij je gehoord en gezien voelt.

Voorbereiding

Daarna nodig ik je uit om plaats te nemen op de behandeltafel, onder een dekentje. Voordat we beginnen, leg ik kort uit wat je kunt ervaren.

Ontvangst van Reiki

Met gesloten ogen voel je de warme, ontspannende Reiki-energie die door je heen stroomt. Je wordt meer bewust van je lichaam en komt uit je hoofd. Op een liefdevolle manier worden dingen die je wilt loslaten lichter voor je.

Na de behandeling

Vaak voel je je lichter, alsof er een last van je schouders is gevallen. Daarna geef ik je nog concrete tips op basis van mijn ervaringen, gevoelens en waarnemingen tijdens de sessie. De Reiki-energie blijft nog een paar dagen doorwerken, en je kunt altijd een berichtje sturen als dat nodig is.

Reiki Coaching traject

Bij Reiki verwijderen we blokkades, wat rust en ruimte geeft. Deze rust en ruimte in je hoofd en lichaam zijn vaak tijdelijk. De blokkades hebben meer nodig dan alleen universele energie; ze vereisen jouw aandacht en liefde. Deze blokkades zijn ontstaan door patronen uit het verleden, die je hielpen omgaan met situaties. Nu werken deze patronen niet meer in je voordeel en is het tijd om ze te veranderen of volledig te verwijderen.

Een Reiki traject bestaat uit 5 sessies van ongeveer 90 minuten. Tijdens deze sessies ontvang je zowel coaching als Reiki behandelingen. We beginnen met coaching en sluiten af met een Reiki behandeling.

We stemmen het traject af op jouw behoeften van dat moment. Na de (minimaal) 5 sessies evalueren we samen.

Reiki op afstand

Reiki op afstand biedt de mogelijkheid om behandelingen te geven aan mensen, andere levende wezens, locaties en situaties, ongeacht de afstand. Het voordeel van deze methode is dat de energie je kan bereiken waar en wanneer je maar wilt, zelfs als een fysieke behandeling niet mogelijk is. De afstand speelt geen rol.

Met behulp van symbolen die ik heb geleerd tijdens Reiki 2, kan ik energie op afstand doorgeven. Deze symbolen stellen me in staat om effectieve behandelingen uit te voeren die vergelijkbaar zijn met fysieke Reiki behandelingen. Ze kunnen verlichting brengen op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

De duur van een Reiki-afstandsbehandeling is 45 minuten. De redenen en werking zijn gelijk aan die van een fysieke Reiki behandeling. Na de behandeling kun je ervoor kiezen om al dan niet telefonisch contact op te nemen.

Tarieven Reiki

Losse behandeling | 60-75 minuten
€ 40,- 

Reiki behandeling op afstand | 45 minuten
€ 30,- 

Het Reiki & coaching traject | 5 sessies van circa 90 minuten
€ 333,- 

Ja, ik wil graag een Reiki Coaching traject!